Blog Items

De Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail, nu volwaardige dochterbedrijven van de bpost groep

Met de afronding van het overnameproces worden de Belgische entiteiten van Lagardère Travel Retail, waaronder AMP, vanaf 1 december volwaardige dochterbedrijven van bpost. Een belangrijke stap in onze groei- en diversifiëringsprojecten.

Meer lezen

Marketforce: nieuw portfolio, nieuwe uitdaging

Na lange onderhandelingen, haalt AMP de volledige portefeuille van Marketforce binnen. Marketforce vertegenwoordigt een aantal grote Engelse uitgevers, zoals Time Inc. UK, Net-A-Porter, Aceville publications, D.C. Thompson, Imagine Publishing, HELLO, enz.

Meer lezen

Historische overname!

AMP en Mediahuis sluiten een historisch akkoord wat betreft de krantenverdeling in de regio Antwerpen en de Kempen. Sinds 1997 verloopt de distributie van de Antwerpse kranten zoals Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg via APV (Algemeen Persvervoer Violetta). AMP staat sinds vorig jaar in voor de facturatie en creditering van deze kranten. Maar vanaf 1 juli 2016 zal ook de fysieke verdeling overgenomen worden. Dit betekent een extra distributie van 25.000 kranten per dag.

Meer lezen

Minister steunt actie “Boeken Magazine”

AMP kondigt met trots aan dat Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur en Media, de crowdfundingactie van onze partner “Boeken Magazine” steunt.

Koen Van Wichelen, hoofdredacteur van “Grande”, is de uitgever van “Boeken Magazine”. Eén exemplaar wordt verkocht aan 5,95 euro. Op vraag van de lezers krijgt het blad voortaan twee extra nummers per jaar. Ondanks het succes van de eerste twee edities blijft de financiering erg moeilijk. Een grote crowdfundingactie werd daarom opgestart met als doel het budget in te zamelen om het volgende nummer mogelijk te maken.

Meer lezen

Nieuwe uitgever voor AMP!

Sinds 1 februari is een nieuwe samenwerking tussen Uitgeverij Pelckmans en AMP gestart. Een topselectie boeken wordt via de logistieke diensten van AMP verdeeld in haar netwerk, alsook in een selectie van de Relay-retailketen.

Meer lezen

Aantal pakketten geleverd door partner Kariboo! neemt alweer toe

Onze partner Kariboo! telde dit jaar 30% extra Kariboo!-spots in België en 50% extra geleverde pakketten. Die stijging heeft grotendeels te maken met volumegroei, en niet alleen in het aantal nieuwe business partners maar ook in het aantal Kariboo!-spots. Bovendien zorgen de hoge kwaliteitseisen die Kariboo! aan zijn operaties stelt eveneens voor een positieve evolutie: de pakketjes hebben - in tegenstelling tot andere pakjesdiensten – een zeer korte doorlooptijd met levering vóór 7u30 in België en reizen mee met een bestaande infrastructuur waardoor er geen extra verkeer wordt ingelast.

Meer lezen

AMP Mollem verhuist

Ons nationaal distributiecentrum (NDC) en onze nabestellingsdienst voor de magazines en encyclopedieën verhuizen van Mollem naar Brussel (Anderlecht).

Vanaf 23 november geldt als nieuw leveringsadres:

AMP Brussel
Tweestationsstraat 150
B-1070 Brussel

Kades: nrs 8-9-10-42-43-44
Uitsluitend voor kleine camionettes: kade 12

Openingsuren:
Maandag tot vrijdag van 7u tot 16u.

Meer lezen

AMP verlengt het retourproces van vergeten onverkochte titels

AMP heeft besloten om het retourproces van vergeten onverkochte titels te verlengen. Deze aanpassing is mede het resultaat van de samenwerkingsovereenkomst die onlangs werd getekend met vakblad Prodipresse. Tot voor kort diende iedere retouraanvraag van een vergeten onverkochte binnen de 3 kalenderdagen gebeuren. Vanaf nu heeft de dagbladhandelaar echter 5 extra kalenderdagen om zijn aanvraag in te dienen. 

Meer lezen

Afhaalpunten populairder dan u denkt

Goed nieuws: afhaalpunten zijn populair bij e-shoppers. In tegenstelling tot de perceptie dat snelle levertijden vaak de doorslag geven bij de online aankoop, spelen een pak andere factoren ook een rol. Dat blijkt uit Nederlands en Amerikaans onderzoek naar online shopping gedrag. En dat zetten we graag op een rijtje voor u in 6 punten.

Meer lezen

AMP en Prodipresse maken een einde aan de juridische geschillen

AMP en Prodipresse, de federatie van Franstalige persverkopers, hebben vandaag aangekondigd dat ze de onderlinge juridische conflicten opheffen om hun samenwerking te versterken ten behoeve van de perssector en de onafhankelijke krantenwinkels. Deze nieuwe overeenkomst zet een punt achter de juridische procedures lopende sinds 2009 rond portokosten en dient te leiden tot een uitbreiding en versterking van de samenwerking tussen beide partijen.

Meer lezen

Over ons

AMP is de grootste persdistributeur van België. Al vanaf de start in 1885 als nationale persverdeler is AMP marktleider. Vandaag bedient AMP ruim 5.300 verkooppunten in België. Het bedrijf verdeelt dagelijks meer dan 700.000 magazines en 550.000 kranten, waarvan 325 verschillende magazinetitels en 175 krantentitels. AMP maakt deel uit van de groep bpost.

Contact

AMP N.V.

Lenniksebaan 451

1070 Brussel

België

+32 2 529 44  00

info@ampnet.be

Hoe ons bereiken?

Connect With Us