Blog Items

Dirk Tirez komt als CEO aan het hoofd van bpost group

De Raad van Bestuur van bpost heeft Dirk Tirez aangesteld als nieuwe CEO van bpost group. Dirk Tirez is momenteel CEO ad interim en Chief Legal & Regulatory Officer en Company Secretary.

Lees de officiële aankondiging op de website van bpost.

Meer lezen

AMP herneemt rechtstreekse boekendistributie en verhoogt marge voor winkelier

Vanaf juni 2021 levert AMP de boeken en strips van Standaard Uitgeverij opnieuw rechtstreeks aan de krantenwinkels. De korting voor de winkelier verhoogt daarbij naar 25% of 30% (zonder recht van retour). Waar AMP het voorbije jaar optrad als louter logistieke partner die instond voor levering, afhandeling van de retours en facturatie, zal AMP vanaf heden aan weer zelf de commerciële relaties met de uitgevers oppikken. Voor de krantenwinkels wordt de verandering begin juni zichtbaar, wanneer het boeken- en stripassortiment van Standaard Uitgeverij via het hernieuwde systeem zal lopen.

Meer lezen

AMP zet activiteit voort tijdens crisis

Onze samenleving gaat door een ongewone periode. Ons dagelijks leven staat door het coronavirus even op zijn kop. De overheid heeft collectieve maatregelen moeten nemen: de lessen zijn geschorst, horeca zaken zijn gesloten,…de economie staat bijna stil. De bestrijding van COVID-19 is vandaag voor iedereen een prioriteit.

Meer lezen

Distriweb lanceert eigen loyalty programma

AMP en Burnonville starten vanaf 15 mei met een aantrekkelijk bonusplan op Distriweb. Klanten die producten aankopen op Distriweb, zullen vanaf dan automatisch bonuspunten toegekend krijgen. Die kunnen ze omzetten in een directe korting.

Meer lezen

De internationale markt groeit!

Op de Engelse markt is er een verandering wat betreft de leveranciers. De aandeelhouders van Comag hebben besloten om hun activiteit stop te zetten tegen het einde van het jaar. Dit betekent dat uitgevers zoals Conde Nast UK, Hearst, Monocle en Pineapple herverdeeld worden over de overige spelers, Seymour en Marketforce. Goed nieuws voor AMP die reeds met beide leveranciers samenwerkt.      

Meer lezen

Color spin

De Color Spin van Symex, ook wel tri spinner of hand spinner genaamd, is beschikbaar op Distriweb. Minder stress met deze kleine draaitol die in de handen van zowel groot en klein past. Het is een ware rage in verschillende landen en wordt op school, op kantoor of thuis gebruikt. De maat is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen ouder dan 5 jaar.

In de ene hand houdt men de tol vast terwijl de andere hand voor de draaibeweging zorgt. Door de vingers zachtjes te bewegen kan de rotatie van de Color Spin langer duren.

Meer lezen

Nieuwe "Moustique"

De nieuwe en frissere formule van de 92 jaar oude "Moustique" is verkrijgbaar in de persverkooppunten. Met een dynamischere lay-out, een vlottere leesbaarheid, kan je vanaf vandaag de nieuwe en aparte invalshoek ontdekken. Het nieuws wordt op een ernstige manier verwerkt met de nodige Belgische toets en een vleugje pikante humor.

“Het nieuws”, “de grote dossiers” en “de gids”: elk deel van dit magazine biedt bijzondere leesmomenten en voordelen.  De welgekende tv-programma’s blijven onveranderd: helder, volledig, nauwkeurig, met dagelijkse suggesties.

Meer lezen

De Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail, nu volwaardige dochterbedrijven van de bpost groep

Met de afronding van het overnameproces worden de Belgische entiteiten van Lagardère Travel Retail, waaronder AMP, vanaf 1 december volwaardige dochterbedrijven van bpost. Een belangrijke stap in onze groei- en diversifiëringsprojecten.

Meer lezen

Marketforce: nieuw portfolio, nieuwe uitdaging

Na lange onderhandelingen, haalt AMP de volledige portefeuille van Marketforce binnen. Marketforce vertegenwoordigt een aantal grote Engelse uitgevers, zoals Time Inc. UK, Net-A-Porter, Aceville publications, D.C. Thompson, Imagine Publishing, HELLO, enz.

Meer lezen

Historische overname!

AMP en Mediahuis sluiten een historisch akkoord wat betreft de krantenverdeling in de regio Antwerpen en de Kempen. Sinds 1997 verloopt de distributie van de Antwerpse kranten zoals Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg via APV (Algemeen Persvervoer Violetta). AMP staat sinds vorig jaar in voor de facturatie en creditering van deze kranten. Maar vanaf 1 juli 2016 zal ook de fysieke verdeling overgenomen worden. Dit betekent een extra distributie van 25.000 kranten per dag.

Meer lezen

Over ons

AMP is de grootste persdistributeur van België. Al vanaf de start in 1885 als nationale persverdeler is AMP marktleider. Vandaag bedient AMP ruim 4.500 verkooppunten in België. Het bedrijf verdeelt dagelijks meer dan 425.000 magazines en 260.000 kranten, waarvan 6.000 verschillende magazinetitels en 180 krantentitels. AMP maakt deel uit van de groep bpost.

Contact

AMP N.V.

Lenniksebaan 451

1070 Brussel

België

+32 2 525 14 11

info@ampnet.be

Hoe ons bereiken?

Connect With Us