Blog Items

AMP neemt Nederlandse persdistributeur Aldipress over

AMP neemt Nederlandse persdistributeur Aldipress over 

 

AMP neemt Aldipress over

 

Na recente goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteiten, neemt AMP de Nederlandse persdistributeur Aldipress over. 

Het samengaan bundelt krachten en vergroot de perspectieven van beide prominente Benelux persdistributeurs.     

Meer lezen

Distripress prijs voor de beste distributeur gaat naar AMP

Op het congres Distripress eind oktober werden we door de Financial Times uitgeroepen tot "Beste Distributeur". We ontvingen deze mooie trofee omdat we erin slaagden de weekverkoop tijdens de pandemie te handhaven, en de weekendcijfers 22% te doen stijgen. Ian Denhard, Financial Times CEMEA Circulation Director: "Ubiway/AMP onderscheidde zich tussen vele Europese distributeurs met een jaar-op-jaar verkoopsstijging. We kijken ernaar uit om in 2022 verder nauw met Ubiway/AMP samen te werken en verder te groeien.

Meer lezen

AMP herneemt rechtstreekse boekendistributie en verhoogt marge voor winkelier

Vanaf juni 2021 levert AMP de boeken en strips van Standaard Uitgeverij opnieuw rechtstreeks aan de krantenwinkels. De korting voor de winkelier verhoogt daarbij naar 25% of 30% (zonder recht van retour). Waar AMP het voorbije jaar optrad als louter logistieke partner die instond voor levering, afhandeling van de retours en facturatie, zal AMP vanaf heden aan weer zelf de commerciële relaties met de uitgevers oppikken. Voor de krantenwinkels wordt de verandering begin juni zichtbaar, wanneer het boeken- en stripassortiment van Standaard Uitgeverij via het hernieuwde systeem zal lopen.

Meer lezen

AMP zet activiteit voort tijdens crisis

Onze samenleving gaat door een ongewone periode. Ons dagelijks leven staat door het coronavirus even op zijn kop. De overheid heeft collectieve maatregelen moeten nemen: de lessen zijn geschorst, horeca zaken zijn gesloten,…de economie staat bijna stil. De bestrijding van COVID-19 is vandaag voor iedereen een prioriteit.

Meer lezen

Distriweb lanceert eigen loyalty programma

AMP en Burnonville starten vanaf 15 mei met een aantrekkelijk bonusplan op Distriweb. Klanten die producten aankopen op Distriweb, zullen vanaf dan automatisch bonuspunten toegekend krijgen. Die kunnen ze omzetten in een directe korting.

Meer lezen

De internationale markt groeit!

Op de Engelse markt is er een verandering wat betreft de leveranciers. De aandeelhouders van Comag hebben besloten om hun activiteit stop te zetten tegen het einde van het jaar. Dit betekent dat uitgevers zoals Conde Nast UK, Hearst, Monocle en Pineapple herverdeeld worden over de overige spelers, Seymour en Marketforce. Goed nieuws voor AMP die reeds met beide leveranciers samenwerkt.      

Meer lezen

Nieuwe "Moustique"

De nieuwe en frissere formule van de 92 jaar oude "Moustique" is verkrijgbaar in de persverkooppunten. Met een dynamischere lay-out, een vlottere leesbaarheid, kan je vanaf vandaag de nieuwe en aparte invalshoek ontdekken. Het nieuws wordt op een ernstige manier verwerkt met de nodige Belgische toets en een vleugje pikante humor.

“Het nieuws”, “de grote dossiers” en “de gids”: elk deel van dit magazine biedt bijzondere leesmomenten en voordelen.  De welgekende tv-programma’s blijven onveranderd: helder, volledig, nauwkeurig, met dagelijkse suggesties.

Meer lezen

De Belgische activiteiten van Lagardère Travel Retail, nu volwaardige dochterbedrijven van de bpost groep

Met de afronding van het overnameproces worden de Belgische entiteiten van Lagardère Travel Retail, waaronder AMP, vanaf 1 december volwaardige dochterbedrijven van bpost. Een belangrijke stap in onze groei- en diversifiëringsprojecten.

Meer lezen

Marketforce: nieuw portfolio, nieuwe uitdaging

Na lange onderhandelingen, haalt AMP de volledige portefeuille van Marketforce binnen. Marketforce vertegenwoordigt een aantal grote Engelse uitgevers, zoals Time Inc. UK, Net-A-Porter, Aceville publications, D.C. Thompson, Imagine Publishing, HELLO, enz.

Meer lezen

Historische overname!

AMP en Mediahuis sluiten een historisch akkoord wat betreft de krantenverdeling in de regio Antwerpen en de Kempen. Sinds 1997 verloopt de distributie van de Antwerpse kranten zoals Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg via APV (Algemeen Persvervoer Violetta). AMP staat sinds vorig jaar in voor de facturatie en creditering van deze kranten. Maar vanaf 1 juli 2016 zal ook de fysieke verdeling overgenomen worden. Dit betekent een extra distributie van 25.000 kranten per dag.

Meer lezen

Over ons

AMP is de grootste persdistributeur van België. Al vanaf de start in 1885 als nationale persverdeler is AMP marktleider. Vandaag bedient AMP ruim 4.500 verkooppunten in België. Het bedrijf verdeelt dagelijks meer dan 425.000 magazines en 260.000 kranten, waarvan 6.000 verschillende magazinetitels en 180 krantentitels. AMP maakt deel uit van bpostgroup.

Contact

AMP N.V.

Lenniksebaan 451

1070 Brussel

België

+32 2 525 14 11

info@ampnet.be

Hoe ons bereiken?

Connect With Us